אקסל הוצאות הכנסות שלנו!

רוצים לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות שלכם?
לתכנן את הפיננסים שלכם במשק הבית ולהבין על מה אנחנו מוצאים כסף?
הירשמו ותקבלו את האקסל!

בבסיס כל משק בית עומד התזרים שהוא תוצאה של הוצאות והכנסות משק הבית.

כדי לדעת כמה אתם מוציאים ומכניסים בדיוק הכנו לכם אקסל הוצאות והכנסות.
ההמלצה היא לעקוב אחרי הוצאות והכנסות לפחות מספר חודשים.

מעקב הוצאות הכנסות זה השלב הראשון בו אנחנו מבינים כמה בדיוק אנחנו מכניסים (את זה רוב האנשים יודעים פלוס מינוס) וכמה בדיוק אנחנו מוציאים (פה הרוב טועים ובענק).
הרבה אנשים מפספסים שיש לא מעט הוצאות שהן “חד פעמיות” כמו לדוגמה חתונות ואירועים, מתנות, ביטוחי רכב (אם משלמים בתשלום אחד), רישיון רכב, תיקונים שונים במשק הבית, רכישות של מוצרי חשמל, ריהוט ועוד.

כל משק בית הוא סוג של עסק, ועסק צריך לדעת כמה כסף נכנס וכמה כסף יוצא כל חודש והאם יש צפי להכנסות או הוצאות גדולות בהמשך הדרך שאנחנו צריכים להערך אליהם.

אפשר אחרי שמבינים לאן הכסף שלנו הולך להפסיק למלא את אקסל הוצאות הכנסות ולעבור להשתמש באפליקציה כמו רייזאפ.
אבל תזכרו שהיתרון הגדול של אקסל הוצאות הכנסות הוא בכך שאתם ממלאים אותו ידנית,
כן זה לא נוח
ונכון לפעמים יותר קל להגיד נו זה רק כמה שקלים למה צריך למלא את זה?

מנגד, בסופו של יום רייזאפ עוזרת מאוד ומקלה על התהליך ורובנו לא נתמיד באמת בלהכניס כל הוצאה באקסל הוצאות הכנסות ולכן עדיף תמונת מצב אמיתית מאשר לא לדעת בכלל מה המצב הפיננסי החודשי שלנו. בנוסף אחרי תקופה מסויימת של הרגל אנחנו כבר יודעים לתעדף בצורה טובה יותר את הוצאות שלנו בהתאם לתקציב.

אקסל הוצאות הכנסות נותן לכם תמונת מצב מה החלוקה שבפועל עשיתם עם הכספים שלכם.
אם לוקחים צעד נוסף אחרי שהבנו את מבנה ההוצאות שלנו, אנחנו יכולים להחליט מה אנחנו רוצים לקצץ ומה אנחנו מגדירים כמשהו חשוב בסדר העדיפויות שלנו אבל בפועל לא תעדפנו אותו.
כל המידע הזה נמצא באקסל הוצאות הכנסות.

אנחנו נגדיר תקציב ונפעל על פיו ולא רק נמלא הוצאות ונסתכל עליהן. הרי בסוף למלא הוצאות באקסל הוצאות הכנסות זה נחמד, אבל חשוב לנו יותר לדעת להתייעל מבחינת הוצאות ולהקדיש את המשאבים שלנו (את הכסף שלנו) לדברים שחשובים לנו (הגדרנו את החשיבות שלהם בהגדרת התקציב).

אז איך מייעלים את ההוצאות? מקצצים איפה שלא צריך, יש כאן 70 טיפים להקטנת הוצאות.
חשוב לי לציין שאנחנו לא רק מקצצים הוצאות, אנחנו מייעדים את הכסף למטרות שונות שהגדרנו לנו ועל פי תעדוף

אנחנו מגיעים למצב שאנחנו צריכים להחליט על מה עדיף להוציא את הכסף, על החוג של הילד או על מנוי למוצר שאנחנו גם ככה לא משתמשים בו. דוגמה אחרת להשוואה – מה עדיף החופשה שנתית שאנחנו מחכים לה או לאכול בחוץ פעם בשבוע (חשוב לציין שאפשר להחליט שאוכלים בחוץ פעם בחודש לדוגמה, לא כל הוצאה באקסל הוצאות הכנסות עומדת בשאלה של כן או לא להוציא את הכסף, לרוב השאלה היא כמה).
כששמים את הדברים אחד מול השני, הרבה פעמים יותר קל לנו לוותר על משהו ריגעי בשביל המטרה הגדולה יותר.

באקסל הוצאות הכנסות יש לנו גם את צד ההכנסות שאצל משקי בית רבים יש כאן 2 שורות – הכנסה 1, הכנסה 2.
איך בכלל אפשר יותר? מה עוד עבודה?
אז יש הכנסות מהשקעות מניבות כמו נדל”ן (בארץ ובחו”ל, לבד או כחלק מקבוצה) או השקעות בשוק הון (לרוב השקעות בקרנות או מניות דיבידנדים, אג”ח), יש גם מגוון אלטרנטיבות כמו הלוואה ליזמים, הלוואות חברתיות, קרנות משפטיות ועוד.

חוץ מעולם ההשקעות ניתן לקחת תחביב, לפתוח עוסק ולהתחיל להרוויח כסף.
ריכזנו מלא רעיונות בנושא הגדלת הכנסות שאנשים בקהילה חשבו עליהם.

אקסל הוצאות הכנסות (או אפליקציית רייזאפ) זה הצעד הראשון בדרך שלכם לנהל את הכסף שלכם, לאחר שתבינו את ההוצאות וההכנסות, תבינו כמה כסף נשאר לכם כל חודש (או לא, אם אתם במצב הזה אז תלמדו איך להגיע לתזרים חיובי קודם כל),
את הכסף שנשאר לכם כל חודש תשקיעו, בין אם זה בהשקעות או בכם (בידע, מיומנויות, תחביבים, עסק) ותתחילו להניע גלגל שלג חיובי בו ההכנסות גדלות, ההוצאות קטנות (או לפחות עולות פחות מהעליה בהכנסות), בכך תגדילו את התזרים ויהיה לכם יותר כסף למטרות החיים שלכם.

דילוג לתוכן